• checkGratis staaltjes
  • checkVoor 23:45 besteld, vandaag verzonden
  • checkGemakkelijk online retourneren binnen 100 dagen
4.4 out of five star rating on Trustpilot 4.4(2.400 beoordelingen)
Escentric Molecules

Escentric Molecules

De uitdagende en ongewone geuren van Escentric Molecules zijn een revolutie in de parfumwereld. De parfums Escentric 01 en Molecule 01 zijn uniek omdat er slechts 1 basisingrediënt wordt gebruikt, namelijk Iso E Super, een zoete, fluweelzachte houtnoot. Waarbij Escentric 01 ook andere noten bevat, en Molecule 01 100% uit Iso E Super bestaat. De 02-, 03- en 04-series zijn gebaseerd op hetzelfde principe, maar dan rond het ingrediënt ambroxan (02; extract van ambergris), vetiveryle acetate (03; laboratoriumvariant van vetiver) en javanol (04; een sandelhout-molecule). Minimalistisch, excentriek en verfijnd. Speel met deze geuren om je eigen favoriete parfum een persoonlijke twist te geven of combineer Escentric met Molecule voor een onweerstaanbare aantrekkingskracht.
checkGratis bezorging
checkVoor 23:45 besteld, vandaag verstuurd
checkGratis samples
checkGratis bezorging
checkVoor 23:45 besteld, vandaag verstuurd
checkGratis samples

Escentric Molecules - Bijzonder en Uniek

De ontwikkeling van parfums zoals we ze heden ten dage kennen, ving aan in 1868 met de synthese van een geurmolecule. Vanaf dat moment stond het ontdekken en isoleren van nieuwe moleculen centraal in de parfumindustrie. Escentric Molecules bouwt voort op dit nalatenschap en smelt wetenschap en kunst samen. De geuren van Escentric Molecules hanteren een minimalistische benadering en focussen op uitzonderlijke geurmoleculen. Deze kunnen afkomstig zijn uit de natuur of compleet onbekend zijn. Escentric Molecules-geuren bieden u de kans om de betovering van geurmoleculen op twee verschillende wijzen te ontdekken. De Escentric-geuren symboliseren een volledige formule, terwijl de Molecule-geuren van Escentric Molecules slechts één geurmolecule bevatten.

De Escentric-geuren van Escentric Molecules concentreren zich op één buitengewone geurmolecule. De overige bestanddelen in de formule worden zo geselecteerd dat ze harmoniëren met de molecule. Deze aanvullende geurstoffen zijn bedoeld om de geurmolecule te versterken en de voornaamste kenmerken ervan te ondersteunen en accentueren. De Molecule geuren zijn daarentegen radicaler van aard en doorbreken de traditionele regels van de parfumerie. Deze geuren bevatten geen andere geurstoffen dan de gekozen geurmolecule. De geuren van Escentric Molecules zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Geza Schön - de man achter de Escentric Molecules-geuren

Geza Schön, de bedenker van de Escentric Molecules geuren, staat bekend als een rebel binnen de wereld van parfums. In 2001 nam hij ontslag bij parfumbedrijf H&R in Parijs, uit onvrede met de groeiende commercialisering in de parfumbranche. Daarna verhuisde hij naar Londen en werkte enige tijd samen met diverse ontwerpers. Voor hen ontwikkelde hij een unieke geur: Wode.

"Ik realiseerde me dat de gemene deler in alle geuren die ik lekker vond, deze specifieke aromamolecule in grote hoeveelheden was. Iso E Super is zeer ongebruikelijk. Je kunt er nooit genoeg van krijgen. Je ruikt eraan en je wilt de hele fles. Het is als een drug. "
(Geza Schön)

In 2006 stichtte hij Escentric Molecules, eveneens in Londen. Het merk verwierf bekendheid als het "anti-parfummerk" in de industrie. Escentric Molecules is ontstaan uit een geurmolecule die in de natuur niet voorkomt, Iso E Super. Reeds in 1973 werd dit molecule in een laboratorium geproduceerd en bleef volkomen onbekend tot de introductie van Escentric Molecules, hoewel het reeds in geringe hoeveelheden op de achtergrond van vele parfums werd gebruikt. Geza Schön was de eerste die de geurmolecule isoleerde en sindsdien met de geur experimenteerde.

M+

Molecule 01 werd een cult fenomeen, geprezen als de anti-geur geur en de geur van de 21e eeuw.

Een ode aan het minimalisme. De meest minimalistische geur is een enkele geurmolecule: Molecule 01.

Dit is Molecule +

Geza vroeg zich af of er misschien een andere manier bestond om met Molecule 01 te experimenteren. "Wat als ik het molecuul zou nemen en er slechts één ander prachtig ingrediënt aan zou toevoegen om te zien hoe ze samen zouden dansen in de fles?" Nu krijgt Molecule 01 een plus één. In meerdere versies wordt het gecombineerd met slechts één geuringrediënt.